Over het Overijssels Boek van het Jaar

In Overijssel hebben we veel talent dat boeken en verhalen schrijft. Deze schrijvers inspireren ons om op een andere manier naar alledaagse dingen te kijken. Rijnbrink wil Overijsselse auteurs en auteurs van Overijsselse boeken de aandacht geven die ze verdienen.

Daarom organiseert Rijnbrink de verkiezing: het Overijssels Boek van het Jaar. Dit is een wedstrijd waarin het beste fictie en het beste non-fictieboek van Overijssel worden gekozen. Een jury buigt zich over de inzendingen en nomineert boeken die kans maken op de titel: Beste Overijssels Boek van het Jaar in de categorie fictie en non-fictie.

Criteria
Een aangemelde boek komt eerst op de long list. Om in aanmerking te komen voor deze lijst moet het boek over Overijssel gaan of geschreven zijn door een Overijsselse auteur. Daarnaast dient het boek tussen 1 april 2020 en 1 april 2021 uitgegeven zijn. Op de aanmeldpagina staan de andere criteria waar het boek aan moet voldoen en hoeveel boeken er genomineerd worden in de categorieën fictie en non-fictie.

 

De verkiezing: het Overijssels Boek van het Jaar
Op 4 november 2020 vindt dit groots literaire evenement plaats: de verkiezing van het Overijssels Boek van het jaar. Vanwege de maatregelen rondom Covid-19 wordt het een online evenement vanuit Studio Rijnbrink.
Een aantal van de genomineerden en juryleden zal daar aanwezig zijn. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U ontvangt dan voorafgaand aan de prijsuitreiking de uitnodiging.

Locatie:  Rijnbrink | Hunneperkade 70  | 7418 BT Deventer

Tijdstip:
4 november 19:30 u  -  20:30 u

 

Winnaars door de jaren heen

Benieuwd naar alle winnaars van het Overijssels Boek van het Jaar? Kijk dan hier voor de winnaars van alle voorgaande edities

Winnaar non-fictie 2018

Winnaar fictie 2018

Winnaar non-fictie 2016

Winnaar fictie 2016

Afdrukken