Gerard Löbker en Tommy Wieringa winnaars Overijssels Boek van het Jaar 2018

Tijdens het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal werden de winnaars van het Overijssels Boek van het Jaar 2018 bekend gemaakt. Gerard Löbker won met Bij Stork de categorie non-fictie en Tommy Wieringa met De heilige Rita de categorie fictie. RTV Oost was erbij en deed verslag (klik hier). 

Over de boeken:

Bij Stork – categorie non-fictie
Het boek laat vanuit verschillende invalshoeken zien hoe het bedrijf Stork in sociaal-maatschappelijk, politiek en cultureel opzicht het dagelijks leven van de Hengeloërs bepaalde. Dat had alles te maken met de opvattingen van de grondlegger, C.T. Stork, die zijn bedrijf beschouwde als een familie. In de praktijk betekende dit dat deze liberaal met een sociaal hart – soms vanuit welbegrepen eigenbelang – zowel binnen als buiten het bedrijf oog had voor het welzijn van zijn werknemers.

De heilige Rita – categorie fictie
Het winnende boek in de categorie fictie, De heilige Rita, schildert het leven van achterblijvers; mensen die niet mee willen of kunnen met de veranderende maatschappij. ‘Wieringa’s prachtige verzorgde stijl contrasteert continu met de groezeligheid van de levens van de hoofdpersonen”, aldus het juryrapport.

Foto: Studio Schulte Schultz