Dichtersgilde

Een groep talentvolle, jonge dichters uit de regio vormt samen twee jaar lang het Dichtersgilde van de Provincie Overijssel. Deze vier talentvolle schrijvers zullen als literaire ambassadeurs van Overijssel optreden op festivals, meewerken aan programma’s en opdrachten maken voor en over de provincie. Zij zullen worden begeleid door de Gildemeester Ellen Deckwitz. Na twee jaar geven twee schrijvers het stokje door aan twee nieuwe talenten.

Leer meer over de dichters door op hun naam te klikken!

Voor meer informatie over het dichtersgilde kun je mailen naar laurens@denieuweoost.nl

Wibo Kosters

Wibo Kosters (1978) is dichter en muzikant. Hij is lid van Krautrockformatie de Rocking Waldos en van poëtisch-muzikaal collectief Brommerdief. Hij is voor de periode 2017-2019 stadsdichter van Deventer. Afgelopen augustus verscheen zijn poëziedebuut ‘inwoner’. Wibo is woonachtig in Deventer.

Nick Felix

Nick Felix (1993) schrijft proza en scenario’s in een beeldende, luchtige stijl. Hij studeerde journalistiek alvorens te starten met Creative Writing aan ArtEZ. In 2016 studeerde hij af met een webserie over een jongen die Nederland doorreist. Nick is woonachtig in Zwolle.

Laura van Eck

Laura van Eck (1991) studeerde in 2017 af aan ArtEZ Creative Writing. Haar toneelstuk Pijnlijke Melodie werd meerdere malen wegens succes verlengd en zal in 2019 een heruitgave krijgen onder regie van verschillende regisseurs door heel Nederland. Naast drama schrijft ze proza, poëzie en non-fictie. Laura is woonachtig in Zwolle.