Overijssel Verwoord

Rijnbrink presenteert: Overijssel Verwoord, dé verkiezingswebsite over het Overijssels Boek van het Jaar. Deze verkiezing gaat over het mooiste fictie- en non-fictieboek dat over Overijssel gaat of geschreven is door een Overijsselse auteur.

Overijssel barst van het talent dat boeken, verhalen en gedichten schrijft. Deze schrijvers en dichters inspireren ons om anders te kijken naar alledaagse dingen. Met de verkiezing van Overijssels Boek van het Jaar wil Rijnbrink onze waardering laten zien voor de verhalen die ze met ons delen.

Overijssels Boek van het Jaar!

Maar wat is het bijzonderste boek over Overijssel of geschreven is door een Overijsselse auteur dat tussen 1 april 2020 en 1 april 2021 is uitgegeven? Welk fictief en non-fictief boek zou beloond moeten worden? Na 1 juni, de sluitingsdatum voor de inzendingen, zullen de deskundige jury's  zich over beide longlists ontfermen en zullen de genomineerden gekozen worden.

De genomineerden in de categorie fictie van het afgelopen jaar 2019/2020 waren:

En de winnaar was:  De Rusluie van Nicole Harmsen

Amsterdam, Nicole Harmsen, foto: Mark Kohn 16-3-2015

De genomineerden in de categorie non-fictie van het afgelopen jaar 2019/2020 waren:

En de winnaar was: Deventer Boekenstad van Suzan Folkerts en Garrelt Verhoeven

Suzan FolkertsGarrelt Verhoeven

Klik hier voor het persbericht

Klik hier om het boek aan te melden dat volgens jou volgend jaar (1/4/2020 - 1/4/2021) de titel Overijssels Boek van het Jaar verdient en waarvan de auteur een geldbedrag van maar liefst 500 euro ontvangt.

Afdrukken