logooverijsselverwoord ok

Overijssel Verwoord

Welkom bij Overijssel Verwoord; de verkiezingswebsite voor het Overijsselse Boek van het Jaar! Viadeze website kunnen Overijsselse boeken worden ingezonden voor de titels 'Overijssels Boek van het Jaar - fictie' en 'Overijssels Boek van het Jaar - non-fictie' 2018/2019. 

Op initiatief van de provincie Overijssel organiseert Literair Productiehuis Wintertuin in maart 2019 een groots lezersfeest. In aanloop naar maart 2019 vinden er tal van literaire activiteiten plaats zoals ook de verkiezing van Overijssels Boek van het Jaar.

Over het Overijssels Boek van het Jaar

In Overijssel hebben we veel talent dat boeken, verhalen en gedichten schrijft. Op deze schrijvers en dichters zijn wij bijzonder trots, omdat zij ons op een andere manier naar alledaagse dingen laten kijken, omdat ze ons inspireren of omdat ze ons vermaken. 

Daarom organiseert het netwerk van Overijsselse Bibliotheken op initiatief van de Provincie Overijssel de wedstrijd Overijssels Boek van het Jaar. Dit is een wedstrijd waarin het beste fictie en het beste non-fictieboek van Overijssel worden gekozen. Een jury buigt zich over de inzendingen en genomineerden geselecteerd die kans maken op de titel: Beste Overijssels Boek van het Jaar. 

Afdrukken E-mail