logooverijsselverwoord ok

Meld een boek aan

Meld het boek aan waarvan jij denkt dat het er vandoor moet gaan met de prijs van Overijssels Boek van het Jaar. De winnaars van de categorie├źn fictie en non-fictie ontvangen ieder een geldbedrag van 500 euro en hebben eeuwige roem door de titel Overijssels Boek van het Jaar te dragen in hun categorie.

Een boek aanmelden kan tot 1 juni 2021.

Voorwaarden en deelname non-fictie
Het boek moet tussen 1 april 2020 en 1 april 2021 zijn uitgegeven. In deze categorie gaat het om boeken die betrekking hebben op een Overijssels onderwerp. Bijvoorbeeld boeken over de geschiedenis en/of cultuur van de provincie, een streek of plaats of een gebeurtenis in Overijssel. Bij de behandeling van historische onderwerpen kunnen boeken over voormalige delen van de provincie Overijssel meedingen. Meld een boek aan via het formulier onderaan de pagina.

Een boek dat aangemeld wordt komt op de longlist. Vijf deskundige juryleden nomineren vervolgens zeven boeken die op de shortlist komen en kans maken op de titel: Overijssels Boek van het Jaar in de categorie non-fictie. De auteurs van de zeven genomineerde boeken worden allen uitgenodigd voor de verkiezing. De juryleden houden bij de beoordeling van de non-fictieboeken rekening met de volgende factoren:

  • Kwaliteit in de behandeling van het onderwerp
  • Schrijfstijl/leesbaarheid
  • Vormgeving
  • Kwaliteit illustraties
  • Originaliteit

Voorwaarden en deelname fictie
Ook in deze categorie geldt het dat het aangemelde boek tussen 1 april 2020 en 1 april 2021 moet zijn uitgegeven. Bij fictie gaat het om romans en verhalen waarbij het verhaal zich afspeelt in Overijssel ├│f is geschreven door een Overijsselse auteur die een sterke band heeft met de provincie. Meld een boek aan via het formulier onderaan de pagina.

Het aangemelde boek komt eerst op de longlist. Drie deskundige juryleden nomineren vervolgens vijf boeken die op de shortlist komen en kans maken op de titel: Overijssels Boek van het Jaar in de categorie fictie. De auteurs van de genomineerde boeken ontvangen ook een uitnodiging voor de verkiezing. Voor de beoordeling van de fictieboeken houdt de jury rekening met de volgende factoren:

  • Kwaliteit in de behandeling van het thema
  • Schrijfstijl/leesbaarheid
  • Taalgebruik
  • Vormgeving
  • Originaliteit

Poezie, hoe mooi dat ook kan zijn, is uitgesloten van deelname.

Meld hier je boek aan

BEVEILIGINGSCODE INVULLEN (verplicht)

Om te voorkomen dat er ongewenste e-mails (spam) via dit formulier verstuurd worden, graag hieronder de beveiligingscode invoeren. De code is niet hoofdlettergevoelig. Als de code niet goed leesbaar is kunt u de code vernieuwen door op het icoontje naast het invoerveld te klikken.

Afdrukken