logooverijsselverwoord ok

Over het Overijssels Boek van het Jaar

In Overijssel hebben we veel talent dat boeken, verhalen en gedichten schrijft. Op deze schrijvers en dichters zijn wij bijzonder trots, omdat zij ons op een andere manier naar alledaagse dingen laten kijken, omdat ze ons inspireren of omdat ze ons vermaken.

Daarom organiseert het netwerk van Overijsselse Bibliotheken op initiatief van de Provincie Overijssel de wedstrijd Overijssels Boek van het Jaar. Dit is een wedstrijd waarin het beste fictie en het beste non-fictieboek van Overijssel worden gekozen. Een jury buigt zich over de inzendingen en nomineert boeken die kans maken op de titel: Beste Overijssels Boek van het Jaar. In maart 2019 maakt Overijssel Verwoord onderdeel uit van een groter boeken- en lezersevenement. In aanloop naar dit evenement worden diverse activiteiten georganiseerd. Nader bericht hierover volgt. Deze vernieuwde aanpak betekent dat de verkiezing van Beste Overijssels Boek van het Jaar 2017 komt te vervallen.

Doel

Het doel van de verkiezing van het Overijssels Boek van het Jaar is om inwoners van Overijssel kennis te laten maken met Overijsselse boeken. Zo kunnen zij het eigene en bijzondere ervaren van de cultuur en historie van Overijssel.

Winnaars door de jaren heen

Benieuwd naar alle winnaars van het Overijssels Boek van het Jaar? Kijk dan hier voor de winnaars van alle voorgaande edities

Winnaar non-fictie 2016

  • Vooruitboeren - Ewout van der Horst en Martin van der Linde

Winnaar fictie 2016

  • Jatti - Marco Krijnsen  

Afdrukken E-mail