logooverijsselverwoord ok

Dichter bij Overijssel

Overijssel is een provincie die al vele dichters geïnspireerd heeft. Overijssel heeft, op initiatief van de provincie en in samenwerking met de stichting Literaire Wandelingen en het Netwerk Overijsselse Bibliotheken, sinds 2009 een provinciedichter; een dichter die als Dichter bij Overijssel schrijft over gebeurtenissen die in Overijssel plaatsvinden of zijn geïnspireerd op de omgeving of cultuur. Per maart 2015 is Boudewijn Betzema aangesteld als Dichter bij Overijssel. 

Wat doet de Provinciedichter

De Provinciedichter van Overijssel schrijft minimaal zesmaal per jaar een gedicht met betrekking tot de provincie Overijssel. De dichter kan hierin zelf onderwerpen kiezen en de provincie zelf zal hier ook onderwerpen of gelegenheden voor aandragen. De gedichten kunnen op verschillende manieren gepubliceerd worden, bijvoorbeeld online (via social media), in de media of op regionale bouwwerken. De winnaar van de titel Provinciedichter van Overijssel zal deze functie twee achtereenvolgende jaren vervullen. Vervolgens wordt er een nieuwe Provinciedichter gekozen.

Voorgangers

Dichter bij Overijssel heeft in 2009 - 2011 Koos Geerds en in 2011 - 2013 Dick Schlüter als Provinciedichter gehad. Heleen Bosma was de Provinciedichter van 2013 tot 2015. Boudewijn Betzema is benoemd als provinciedichter voor de periode 2015-2017. Download hier het audioboek van Boudewijn Betzema. 

Afdrukken E-mail